Google

Monday, October 1, 2007

Θάνατος στο Γρασίδι.


Επηρεασμένος απο ένα άρθρο που διάβασα στο ΜΑΧ,είπα να θίξω το θέμα μιας που μου φαίνεται πολύ περίεργο…
Πριν από μερικές εβδομάδες,στο γήπεδο της Σεβίλης όπου εξελισσοταν το παιχνίδι Σεβίλη-Χετάφε,στο 34ο λεπτό της αναμέτρησης ο αριστεροπόδαρος άσος Αντονιο Χοσέ Πουέρτα αισθάνεται βαριά αδιαθεσία και πόνους στο στήθος.Καταρρέει στο έδαφος αναίσθητος.Το πρώτο καρδιακό επεισόδιο ήταν γεγονός και η αντίστροφη μέτρηση άρχισε.Σε 3 μέρες ο 22 ποδοσφαιριστής καταλήγει.Αιτία θανάτου πολλαπλά καρδιακά επεισόδια…τραγική λεπτομέρεια:η γυναίκα του εγκυμονούσε το παιδί τους…
Ο Πουέρτα της Σεβίλης δεν ήταν ο πρώτος.Τα τελευταία 100 χρόνια δεκάδες ποδοσφαιριστές έχασαν τη ζωή τους στο γήπεδο εφαρμόζοντας με τον πιο τραγικό τρόπο τον κανονισμό «ξαφνικός θάνατος».
Ζιοβάνι Κορντομπα/Ερμαν Γκαβίρια,23/24 αντίστοιχα αιτία θανάτου χτύπημα απο κεραυνό.Τραγική λεπτομέρεια:Ο Γκαβίρια είχε δηλώσει μια βδομάδα πριν στις εφημερίδες: «Δεν με σταματάει ούτε κεραυνός»!!!
Μαρκ Βίβιαν Φοε ,28(λανς) αιτία θανάτου ανακοπή καρδιάς.Τραγική λεπτομέρεια:σε λίγο καιρό είχε αποφασίσει να παντρευτεί.
Μικλος Φεχέρ,24(μπενφικα) αιτία θανάτου βαριά καρδιακή αρρυθμία.
Σερζίνιο,30(σαο καετανο) αιτία θανάτου ανακοπή καρδιάς.
Μούγκατι Τσιμάνκα,28(ατρόμητος) ανακοπή καρδιάς.
Ρενάτο Κούρη,24(περούτζια) καρδιακή προσβολή…..
Και αυτοί είναι μόνο μερικοί.Περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους,ξέρουμε πολύ καλά ότι προέρχονται από τα αναβολικά και τις καταχρήσεις.Πολλές φορές ευθύνονται και οι ομάδες για τα αναβολικα.Γιατι άραγε από το πουθενά τη περασμένη χρονιά η σεβίλη πήρε το πρωτάθλημα?(απέναντι σε μεγαθήρια όπως Ρεαλ και Μπαρτσελονα) Δεν ξέρω παίζονται πολλά στη διεθνή ποδοσφαιρική κοινότητα που εμείς,δεν μπορούμε καν να φανταστούμε.
Ας ελπίσουμε,ότι αυτό θα είναι το τελευταίο περιστατικό και δεν θα έχουμε άλλους αδικοχαμένους αθλητές.

8 comments:

aggelika said...

Και εμένα εκεί πήγε πρώτα το μυαλό μου όταν άκουσα για τον θάνατο του Πουέρτα, στα αναβολικά.

Και κτ άσχετο, δεν το πήρε τελικά η Σεβίλη το πρωτάθλημα. Νομίζω ότι στην τελευταία αγωνιστική το πήρε η Ρεάλ.

Accursed said...

Οι ίδιες ομάδες "ντοπάρουν" τους παίκτες τους, για να έχουν μεγαλύτερη απόδοση και αντοχή. Τις περισσότερες φορές εν αγνοία των ποδοσφαιριστών. Με τα γνωστά αποτελέσματα φυσικά. Είχε ακουστεί και για ελληνική ομάδα πριν από καιρό , αλλά τό "έπνιξαν".

Anonymous said...

Αυτά είναι τα κακα του πρωταθλητισμου και του ανταγωνισμου. Και οι άθλητες είναι άνθρωποι και έχουν τις αντοχές τους. Για δείτε λίγο και τους αθλητές του στίβου. Είναι "φυσιολογικό"να βλέπεις τετοια μπρατσα και κοιλιακούς; Να τρεχουν 100 μετρα σε 9.76 δευτερόλεπτα; Να πηδαμε στο μήκος 9 μέτρα;

Απο κει και περα για την περίπτωση του Φοέ είχα διαβασει ότι είχε αποδεδειγμένο πρόβλημα καρδιας, αλλα συνέχισε να παίζει.

Θλιβερό...

Argy said...

@ aggelika
xmmm vre les na eimai la8os pliroforimenos:))

Argy said...

@ accursed
Kalos ir8es
Den nomizw na ginetai en agnia twn podosfairistwn pantws... gia pia omada ksereis?

Argy said...

@ fidelio
kala aston ton stivo...iperan8rwpoi..

gia ton foe exeis dikio..einai arketoi podosfairistes pou en gnwsi tous paizoun mpala enw exoun provlima..mono kai mono gia ta xrimata..

Αγγελική Στ. said...

Κρίμα τα παιδιά, κρίμα να παίρνουν αναβολικά.. ορίστε ο Πουέρτα δεν θα γνωρίσει ποτέ το παιδί του.. αξίζει;

Argy said...

Ma safos einai krima kai den aksizei...alla poios megalometoxos ta logariazei auta mprosta sta terastia kerdi???