Google

Monday, September 17, 2007

Τα αποτελέσματα...αναμενόμενα.


Τελικά επαληθεύτηκα.
Η ΝΔ την Τετάρτη θα σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση μετά το 42.07,νομίζω,ποσοστό ψήφων.Αυτό μεταφράζετε σε 153 έδρες από τις οποίες δημιουργείτε αυτοδύναμη κυβέρνηση.(με χίλια ζόρια).
Το ΠΑΣΟΚ σαφώς ηττημένο ψάχνει για καινούριο πρόεδρο.Πολλοί κάνουν λόγο για διάσπαση του ΠΑΣΟΚ αλλά εγώ δεν το πιστεύω ούτε στο ελάχιστο.Αντιθέτως πιστεύω ότι θα βγει ομόφωνα ο κ.Βενιζέλος παίρνοντας έτσι τα καθήκοντα του νέου προέδρου του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.
Το ΚΚΕ απόλυτα ευνοημένο από την κατάσταση που βρίσκονται τα δύο μεγάλα κόμματα,άδραξε την ευκαιρία και σκαρφάλωσε στο 8.02% με το οποίο και διπλασιάζει τις έδρες του.
Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ από την μεριά του απόσπασε 341.438 ψήφους περίπου φτάνοντας έτσι στο 4.97% ένα πολύ ικανοποιητικό ποσοστό κερδίζοντας 13 έδρες.
Τέλος το ΛΑ.Ο.Σ. με 3 έδρες πιο κάτω από το προαναφερθέν κόμμα,καταφέρνει τελικά να κάνει αισθητή την παρουσία του και να μπει για πρώτη φορά στη βουλή με το ποσοστό της τάξεως των 3.74% περίπου.Ετσι η βουλή αποκτάει και μια ακροδεξιά φωνή!
Την Δημοκρατική Αναγέννηση δεν την σχολιάζω!

Οι μόνοι κερδισμένοι σε αυτές τις εκλογές είναι τα μικρά κόμματα.

3 comments:

Ploutwnios said...

Ε, δε μπορείς να πείς, και η ΝΔ που ξαναβγήκε στην εξουσία είναι ψιλοκερδιμένη. Όχι πολύ, όσο πατάνε τα πλοκάμια της διαπλοκής.

Argy said...

Eee kala auto ennoeite...8a diksei file mou i nekropsia!!

oneiroparmenh said...

Γενικά πιστεύω πως είναι καλό που πήραν αρκετές έδρες τα μικρά κόμματα στη Βουλή,για να σπάσει λίγο ο δικομματισμός...
Αλλά δεν νομίζω πως είναι ελπιδοφόρο το ότι πηρε τόσες θέσεις η ακροδεξιά,μάλλον επικίνδυνο μου φαίνεται...
Πολύ ωραίο blog!!